13 april in Bieb den Dungen

LEZING OVER CYBERSECURITY.

Vorig jaar werden meer dan drie miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Hoe kun je voorkomen dat het jou persoonlijk overkomt? Tijdens een laagdrempelige en interessante sessie vertelt schrijfster Maria Genova over de nieuwste trucs van hackers waar de meeste mensen in trappen.

What the h@ck! Word slimmer dan online oplichters

De sessie is interactief, met veel voorbeelden uit de praktijk en er komen veel vragen aan bod. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen verschillende wachtwoorden? Trap je in een vals Whatsapp bericht? Hoe herken je goede nep mails die van een bekende lijken te komen? Sturen hackers ook fysieke brieven? Kan een wifi-deurbel of een beveiligingscamera toegang geven tot alles op je laptop? Hoe herken je een kwaadaardige app? Hoe kun je zien dat een QR-code niet van de bank is, maar van een hacker?

Maria Genova, bekend van onder meer de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’, neemt je ook kort mee naar de digitale toekomst.

Je kunt een prijs winnen als je haar wachtwoord raadt of interessante vragen stelt.

Waar / wanneer?

De lezing is op woensdag 13 april in zaal De Donk in de Litserborg, Den Dungen. Zaal open om 19.00 uur, start om 19.30 uur.

Kaartjes voor deze leuke en interessante presentatie zijn te koop aan de kassa van de Litserborg in Den Dungen. Reserveren is mogelijk via presentatie@biebdendungen.nlpage1image1643168

Entree € 7,50 inclusief een consumptie.

Maria Genova

Maria Genova (1973) werd geboren in – en groeide op – in Bulgarije. Ze kwam op haar negentiende naar Nederland.

In 2007 schreef Maria Genova haar eerste boek en na haar debuut volgden meerdere succesvolle boeken, over diverse onderwerpen. Zie voor meer informatie de website www.mariagenova.nl

Haar boeken over cybersecurity:

  •   ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ over identiteitsdiefstal en hoe makkelijk het is om je computer te hacken.
  •   ‘Sexy selfies’ over pubers, naaktfoto’s en cyberpesten.
  •   Ook het jeugdboek ‘What the h@ck’ is van haar hand en gaat over André, wienstelefoon overgenomen is door een hacker, die namens André vervelende berichtenverstuurt.
  •   Binnenkort komt haar nieuwe boek ‘Snel geleerd, veilig online’ uit.BoekenweekHet is boekenweek van 9 t/m 18 april, kom lekker snuffelen in de bibliotheek !Als je niet van lezen houdt, kom dan gezellig naar de presentatie over cybersecurity en word slimmer dan online oplichters!